Καλέστε μας
210 251 9033 / 6984 180347
Επισκεφθείτε μας
Πίνδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια
Ζητήστε ραντεβού
Εύκολα και γρήγορα!

Ψηφιακή ακτινογραφία

Ψηφιακή ακτινογραφία

Ανάμεσα στο σύγχρονο εξοπλισμού του οδοντιατρείου μας, βρίσκεται και ένα εξελιγμένο σύστημα ψηφιακών οπισθοφατνιακών ακτινογραφιών.

Με το ψηφιακό σύστημα μπορούμε και σας βγάζουμε τις ακτινογραφίες που χρειάζεστε απευθείας στο ιατρείο με σχεδόν μηδενική ακτινοβολία. Σε περίπου 7 sec αναλύουμε τις ακτινογραφίες στον υπολογιστή και εσείς τις βλέπετε στην τηλεόραση και συζητάμε μαζί σας τη διάγνωση και το σχέδιο θεραπείας.

Τα πλακίδια (ειδικές πλάκες φωσφόρου) που τοποθετούνται στο στόμα είναι άνετα , λεπτά και προσφέρονται σε 2 μεγέθη (παιδικό και ενηλίκων).

Η αξία της ακτινογραφίας στη διάγνωση του οδοντικού προβλήματος είναι πάρα πολύ σημαντική.Η ακτινογραφία αποτελεί ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του κλινικού για να μπορέσει να καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα σε ένα τόσο περίπλοκο σύστημα όπως είναι το στοματογναθικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές φορές στις ακτινογραφίες γίνονται αντιληπτές όμορες τερηδόνες που δε μπορούν να φανούν ακόμα στο στόμα λόγω των θέσεων τους (τερηδόνες ανάμεσα στα δόντια).

Η απεικόνιση ενός τρισδίαστατου γεγονότους ( δόντι) σε μια δισδιάστατη μορφή (πλακίδιο) είναι είναι πάντα απαιτητική και απαιτεί τον καλύτερο εξοπλισμό. Η διάγνωση των παθήσεων και των ιστών γύρω απο αυτά δεν είναι πάντα σαφής. Τραυματισμένα δόντια, τερηδόνα μεταξύ των δοντιών, ανωμαλίες στην ανατολή των δοντιών, έγκλειστα ή υπεράριθμα (παραπανήσια) δόντια, συγγενής εκ γενετής έλλειψη δοντιών, βλάβες στο οστό (κόκκαλο) των γνάθων, είναι μερικές μόνον απο τις παθήσεις που μπορεί μια ακτινογραφία να αποκαλύψει.


Η Πανδημία Κορωνοϊού (Covid-19), τόσο στη χώρα μας, όσο και παγκόσμια, επιτάσσει κάποια αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα λάβουμε στο ιατρείο μας με βάση τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Αμέσως μόλις αρχίσουν να ανατέλλουν τα νεογιλά δόντια, το καθημερινό βούρτσισμα και η φροντίδα τους είναι απαραίτητα. Το πρώτο δόντι εμφανίζεται περίπου στην ηλικία των 6 μηνών.

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το παιδί να ξεπεράσει τον φόβο του για τις επισκέψεις του στον οδοντίατρο;
Φυσικά!

 • Διεύθυνση

  Πίνδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια

 • E-mail

  info@moldovani.gr

 • Τηλέφωνο

  210 251 9033 / 6984 180347

 • Ωράριο Λειτουργίας

  Δευτέρα: 09.00 - 17:00 Τρίτη: 12.00 - 21.00 Τετάρτη: 12.30 - 21.00 Πέμπτη: 13.00 - 21.00 Παρασκευή: 09.00 - 17.00