Καλέστε μας
210 251 9033 / 6984 180347
Επισκεφθείτε μας
Πίνδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια
Ζητήστε ραντεβού
Εύκολα και γρήγορα!

Επανορθωτική και Αισθητική Οδοντιατρική

Εμφράξεις Σύνθετης Ρητίνης

Οι σύνθετες ρητίνες, το υλικό των λευκών σφραγισμάτων αποτελούν το σύγχρονο υλικό επιλογής και πάνω σε αυτά τα νέα πολυμερή υλικά έχει ειδικευθεί η κυρία Μολδοβάνη στο τριετές μεταπτυχιακό της.

Οι σύνθετες ρητίνες:

 • έχουν καλύτερη αισθητική απόδοση, με αποτέλεσμα οι εμφράξεις (τα σφραγίσματα) να είναι λευκές και να μην φαίνεται ότι έχει γίνει σφράγισμα!
 • δεν απαιτούν αφαίρεση περισσότερης οδοντικής ουσίας σε αντίθεση με το αμάλγαμα, καθώς η συγκόλληση της σύνθετης γίνεται χημικά, ενώ το αμάλγαμα συγκρατείται μηχανικά με αποτέλεσμα να γίνονται κοιλότητες με συγκεκριμένο σχήμα και να αφαιρείται περισσότερη οδοντική ουσία.
 • δεν περιέχουν υδράργυρο, όπως το αμάλγαμα (μαύρα σφραγίσματα),στοιχείο που έχει κριθεί επιβλαβές

Σε περίπτωση που η ποσότητα της οδοντικής ουσίας, που λείπει είναι μεγάλη, τότε επιλέγεται η κατασκευή ενός επενθέτου ή υπερενθέτου που καλύπτει μέρος του δοντιού και το προστατεύει. Είναι μία καινούργια μέθοδος που κάνουμε στο ιατρείο μας και είναι κάτι μεταξύ σφραγίσματος και αποφεύγεται η κατασκευή στεφάνης(θήκης). Στην περίπτωση του επενθέτου δεν τροχίζεται το δόντι κυκλοτερώς για θήκη, αλλά όσο δόντι «λείπει», τόσο δόντι αποκαθιστάμε. Αυτό έρχεται σε συμφωνία με την Αρχή Ελάχιστης Παρέμβασης την οποία ακολουθούμε στη σύγχρονη οδοντιατρική.


Η Πανδημία Κορωνοϊού (Covid-19), τόσο στη χώρα μας, όσο και παγκόσμια, επιτάσσει κάποια αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα λάβουμε στο ιατρείο μας με βάση τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Αμέσως μόλις αρχίσουν να ανατέλλουν τα νεογιλά δόντια, το καθημερινό βούρτσισμα και η φροντίδα τους είναι απαραίτητα. Το πρώτο δόντι εμφανίζεται περίπου στην ηλικία των 6 μηνών.

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το παιδί να ξεπεράσει τον φόβο του για τις επισκέψεις του στον οδοντίατρο;
Φυσικά!

 • Διεύθυνση

  Πίνδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια

 • E-mail

  info@moldovani.gr

 • Τηλέφωνο

  210 251 9033 / 6984 180347

 • Ωράριο Λειτουργίας

  Δευτέρα: 09.00 - 17:00 Τρίτη: 12.00 - 21.00 Τετάρτη: 12.30 - 21.00 Πέμπτη: 13.00 - 21.00 Παρασκευή: 09.00 - 17.00