Καλέστε μας
210 251 9033 / 6984 180347
Επισκεφθείτε μας
Πίνδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια
Ζητήστε ραντεβού
Εύκολα και γρήγορα!

Οι όψεις πορσελάνης είναι αισθητικές αποκαταστάσεις μερικής κάλυψης που τοποθετούνται στις μπροστινές επιφάνειές των δοντιών και αποτελούν την κορυφαία σε ποιότητα και μακροβιότητα αισθητική αποκατάσταση.

Οι όψεις πορσελάνης μπορούν:

 • να κλείσουν το διάστημα μεταξύ 2 δόντιών/ αραιοδοντία
 • να αποκαταστήσουν ένα δόντι, που έσπασε
 • να δώσουν ένα πιο αρμονικό περίγραμμα και μέγεθος σε ένα μικρό πλάγιο δόντι (peg- shaped lateral)
 • να διορθώσουν στρεβλοδοντίες και συνωστισμό
 • να αλλάξουν το χρώμα και τη θέση ομάδας δοντιών (4-6-10 δόντια-κεντρικοί και πλάγιοι τομείς, κυνόδοντες και προγόμφιοι)
 • να ”γεμίσουν’ τα ανυποστήρικτα χείλη και τις παρειές, δίνοντας ένα συνολικά πιο όμορφο και ‘πλήρες’ χαμόγελο
Πως μπορώ να δω το αποτέλεσμα πριν ξεκινήσουμε;

Στη σύγχρονη αποκαταστατική οδοντιατρική θα πρέπει να είναι σαφώς καθορισμένοι εκ προοιμίου οι στόχοι της θεραπείας, τόσο οι αισθητικοί όσο και οι λειτουργικοί, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος προβλέψιμα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι διαδραματίζει η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ οδοντιάτρου, οδοντοτεχνίτη και ασθενούς. Χρήσιμο εργαλείο στη διαγνωστική προσέγγιση, που εξασφαλίζει τους παραπάνω στόχους, είναι το η mock-up, που αποτελεί την κλινική προσομοίωση του τελικού αποτελέσματος. Απλούστερα, βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα πριν από οποιαδήποτε επέμβαση!

Ο ρόλος του mock-up είναι τόσο λειτουργικός όσο και αισθητικός, οπτικοποιώντας τρισδιάστατα το τελικό αποτέλεσμα. Ακόμη βοηθάει στην τριμερή επικοινωνία οδοντιάτρου-ασθενή-οδοντοτεχνίτη και τέλος σημαντικό κλινικό στάδιο αποτελεί η παρασκευή των δοντιών μέσω του mock-up, μέσω δηλαδή του τελικού όγκου των αποκαταστάσεων, επιτυγχάνοντας έτσι την ελάχιστη αφαίρεση οδοντικής ουσίας.

Διαδικασία

Ξεκινάμε με πλήρη ανάλυση του φραγμού του ασθενή (θέση- σχέσεις υπαρχόντων δοντιών και υποστήριξη των μαλακών μορίων) και τη λήψη φωτογραφιών.

Τα δόντια σχεδιάζονται και δοκιμάζονται στον ασθενή με τη διαδικασία της προσομοίωσης (mock– up).

Στο ραντεβού της αποκατάστασης τα δόντια τροχίζονται καθόλου ή ελάχιστα. Ο ασθενής φεύγει με προσωρινές επικαλύψεις και κάποιες μέρες μετά έχει το νέο του χαμόγελο!

Μπορούν να εφαρμοστούν σε μεμονωμένο δόντι ή σε περισσότερα δόντια.


Η Πανδημία Κορωνοϊού (Covid-19), τόσο στη χώρα μας, όσο και παγκόσμια, επιτάσσει κάποια αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα λάβουμε στο ιατρείο μας με βάση τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Αμέσως μόλις αρχίσουν να ανατέλλουν τα νεογιλά δόντια, το καθημερινό βούρτσισμα και η φροντίδα τους είναι απαραίτητα. Το πρώτο δόντι εμφανίζεται περίπου στην ηλικία των 6 μηνών.

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το παιδί να ξεπεράσει τον φόβο του για τις επισκέψεις του στον οδοντίατρο;
Φυσικά!

 • Διεύθυνση

  Πίνδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια

 • E-mail

  info@moldovani.gr

 • Τηλέφωνο

  210 251 9033 / 6984 180347

 • Ωράριο Λειτουργίας

  Δευτέρα: 09.00 - 17:00 Τρίτη: 12.00 - 21.00 Τετάρτη: 12.30 - 21.00 Πέμπτη: 13.00 - 21.00 Παρασκευή: 09.00 - 17.00