Καλέστε μας
210 251 9033 / 6984 180347
Επισκεφθείτε μας
Πίνδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια
Ζητήστε ραντεβού
Εύκολα και γρήγορα!

Παιδοδοντία

Θεραπεία 'παιδικών' δοντιών

Για ποιο λόγο να θεραπευτούν τα “παιδικά” δοντάκια αφού έτσι κι αλλιώς θα αλλαχθούν;

Αυτή η αντίληψη είναι εντελώς λανθασμένη και τις περισσότερες φορές αποβαίνει μοιραία με ανεπανόρθωτες συνέπειες. Αφήνοντας ένα νεογιλό δόντι να τερηδονιστεί δίχως οδοντιατρική φροντίδα συμβάλλουμε στην επιβάρυνση της γενικής υγείας του παιδιού (πονόδοντος, αποστήματα, αδυναμία σωστής μάσησης,) αλλά και της υγείας των μόνιμων δοντιών που θα τα διαδεχθούν.

Ο σκοπός των νεογιλών- παιδικών δοντιών είναι η διατήρηση του χώρου για την εμφάνιση του μόνιμου , η διευκόλυνση της μάσησης ,της ομιλίας αλλά και η διαμόρφωση σωστής σύγκλεισης . Με την καταστροφή των νεογιλών (τερηδονισμός , πρόωρη απώλεια) δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα χώρου.

Πολλοί γονείς δε γνωρίζουν ότι τα παιδικά νεογιλά δόντια πρέπει να τα φροντίζουν, γιατί:

 • Με τα νεογιλά δόντια το παιδί τρώει για περίπου 10 χρόνια. Δεν πέφτουν όλα τα παιδικά δόντια στα 6 χρόνια της ζωής του παιδιού, τότε μόνον αρχίζουν να αλλάζουν τα μπροστινά παιδικά δόντια. Τα τελευταία πέφτουν στα 12 χρόνια του.
 • Βοηθούν το παιδί στο να αναπτυχθεί σωστά η ομιλία του.
 • Διατηρούν τον χώρο για την ομαλή διαδοχή των μόνιμων δοντιών.
 • Τα υγιή παιδικά δόντια -χωρίς αποστήματα και πόνους- συντελούν στη διατήρηση της γενικής υγείας του παιδιού.

Άρα είναι επιτακτική η ανάγκη για ενημέρωση των γονιών όσον αφορά στη σωστή εφαρμογή στοματικής υγιεινής σε καθημερινή βάση στα παιδιά τους. Στην ενημέρωσή τους αυτή, εκτός του παιδίατρου, ο οποίος θα συστήσει βούρτσισμα από το πρώτο κιόλας δοντάκι του παιδιού, πρωταρχικό ρόλο έχει ο οδοντίατρος.


Η Πανδημία Κορωνοϊού (Covid-19), τόσο στη χώρα μας, όσο και παγκόσμια, επιτάσσει κάποια αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα λάβουμε στο ιατρείο μας με βάση τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Αμέσως μόλις αρχίσουν να ανατέλλουν τα νεογιλά δόντια, το καθημερινό βούρτσισμα και η φροντίδα τους είναι απαραίτητα. Το πρώτο δόντι εμφανίζεται περίπου στην ηλικία των 6 μηνών.

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το παιδί να ξεπεράσει τον φόβο του για τις επισκέψεις του στον οδοντίατρο;
Φυσικά!

 • Διεύθυνση

  Πίνδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια

 • E-mail

  info@moldovani.gr

 • Τηλέφωνο

  210 251 9033 / 6984 180347

 • Ωράριο Λειτουργίας

  Δευτέρα: 09.00 - 17:00 Τρίτη: 12.00 - 21.00 Τετάρτη: 12.30 - 21.00 Πέμπτη: 13.00 - 21.00 Παρασκευή: 09.00 - 17.00